CoinTracking mobile

Regjistrohu Falas për të pasur akses në të gjitha veçoritë.

arrow

Dokumentacioni i CoinTracking - Si të filloni me CoinTracking

Duke filluar me CoinTracking

CoinTracking është një menaxher portofoli për ndjekjen e të gjitha tregtive të monedhave dixhitale.
Ai ofron analiza të dobishme për tregtitë, çmimet, vëllimin, fitimin, humbjen dhe vlerën e të gjitha monedhave tuaja.

Për më tepër CoinTracking ofron një mjet të zhvilluar posaçërisht për kthimin vjetor të taksave, ndër të tjera sipas standardeve të fitimeve kapitale, FBAR, Formularin 8949 dhe Aktit Gjerman të Tatimit mbi të Ardhurat.

Tregtimet mund të futen në mënyra të ndryshme.
Ose manualisht, me një import nga shkëmbimet ose plotësisht automatikisht nëpërmjet API-ve.
Përdoruesi vendos se cilat të dhëna duhet të gjurmohen nga cili shkëmbim.

Në kapitujt e mëposhtëm do të mësoni se si mund të integroni tregtitë tuaja dhe çfarë përfitimesh ofron CoinTracking nga kjo.
Klikoni lart në lidhjet për të kaluar direkt në kapitullin më të mirë.
Si mund të hyj në tregtinë e mia?

Pasi të identifikoheni në CoinTracking, hapi i parë është të futni monedhat tuaja, në mënyrë që CoinTracking t'i gjurmojë ato.
Nën Futni monedha në navigim, do të gjeni të gjitha funksionet për ta bërë këtë.
Klikoni në shiritin e lundrimit në Enter Coins.

Tani jeni në faqen kryesore për gjurmimin e monedhave tuaja.
Do të vini re që Tabela juaj e Tregtisë është bosh. Tani është koha për të plotësuar tregtinë tuaj. Ka tre mënyra të ndryshme për ta bërë këtë.


1. Futni monedha manualisht


Me metodën manuale, është shumë e lehtë të futësh tregtinë tënde.
Klikoni në butonin E re për të krijuar një tregti të re.
A keni blerë, për shembull, 2 BTC për 500 USD më 10 tetor 2015 dhe më pas keni futur sa vijon:
Pas ruajtjes, tregtia juaj e parë shfaqet në Tabelën e Tregtisë.
Urime! Ju sapo keni krijuar tregtinë tuaj të parë.

Ju mund t'i modifikoni të gjitha tregtitë tuaja drejtpërdrejt në tabelë, ose duke zgjedhur një tregti dhe duke klikuar në Ndrysho. Shtypni Enter ose butonin e shigjetës për të ruajtur ndryshimet tuaja. Shtypni ESC ose klikoni jashtë fushës për të hequr ndryshimet tuaja.

Zgjedhja e një tregtie dhe klikimi mbi Fshi, do ta heqë këtë tregti.
Mund të zgjidhni disa rreshta njëherësh (madje edhe nëpër faqe të shumta) duke përdorur SHIFT + CLICK ose CTRL + CLICK.

Ju mund të komentoni çdo tregti të vetme me një shënim. Të dyja fushat, Koment dhe Grupi janë opsionale dhe vetëm për lehtësinë tuaj.
Të gjitha të dhënat janë të kërkueshme dhe të klasifikueshme. Mund të gjeni një tabelë të detajuar tregtare te Raportimi -> Lista e Tregtimeve

2. Ngarkoni tregti nga shkëmbimet


CoinTracking mbështet një sasi të madhe shkëmbimesh të njohura, nga të cilat tregtitë tuaja mund të transferohen drejtpërdrejt.

Për ta bërë këtë, klikoni poshtë Tabelës së Tregtisë në logon e një burse, për të nisur Importuesin e Exchange.
Ndiqni udhëzimet në faqen tjetër për të ngarkuar tregtitë tuaja.

Tregtimet që janë importuar nga bursa shënohen me emrin e Bursës në Tabelën e Tregtisë. Ju mund të kërkoni ose renditni pas atij emri të shkëmbimit në tabelë.

3. Automatik API Importues


Me këta importues ju mund të monitoroni automatikisht tregtitë tuaja ose portofolin tuaj BTC. Sistemi kontrollon çdo disa minuta tregtitë tuaja dhe i shton ato automatikisht në llogarinë tuaj. Klikoni në logon e një shkëmbimi ose në adresën publike të BTC dhe ndiqni udhëzimet për të konfiguruar Importuesin API.
Cilat analiza ofron CoinTracking?

Paneli


Le të fillojmë me Dashboard. Këtu mund të gjeni të gjitha informacionet e rëndësishme me një shikim.
Kjo përfshin përmbledhjen e monedhave tuaja, vlerën për monedhë, shpenzimet tuaja, fitimin ose humbjen tuaj, tregtitë tuaja, shkëmbimet tuaja dhe shumë më tepër.

Nëse sapo keni futur tregti, do të vini re se në këndin e poshtëm djathtas, shfaqet një mesazh.
Klikoni në lidhjen në mesazh për të gjeneruar të dhënat tuaja.
Sistemi do të llogarisë bilancin e të gjitha tregtive tuaja në ditë dhe fitimin / humbjen për valutë.

Në varësi të numrit të tregtimeve dhe periudhës kohore, kjo mund të zgjasë disa sekonda.
Kjo procedurë është e nevojshme vetëm nëse keni shtuar tregti të reja. Pas disa sekondash, faqja ringarkohet dhe shfaq raportet tuaja.

Raportimi


Në skedën Raportimi do të gjeni një gamë të gjerë analizash të ndryshme për tregtitë tuaja, të cilat shpjegohen në detaje në këtë seksion të dokumentacionit.Statistikat e Tregtisë


Klikoni në Statistic Charts për të parë analiza të shumta të tregtimeve tuaja.

Ju mund të gjeni shumë grafiku për fitimin ose humbjen tuaj, vlerën tuaj për monedhë, sasinë tuaj të monedhave, fitimin / humbjen për monedhë dhe vëllimin e tregtisë.

Të gjithë grafikët janë llogaritur sipas tregtimeve tuaja, ju keni hyrë në hyrjet e monedhave, duke filluar nga dita e tregtimeve tuaja të para dhe mbarojnë në momentin aktual.

Grafikët janë ndërveprues. Të dhënat individuale mund të fshihen duke klikuar në legjendë dhe të shfaqen përsëri.

Përveç kësaj, grafikët mund të zmadhohen duke zvarritur, për të theksuar një periudhë të caktuar.

Lista e tregtisë


Nën lista e tregtisë do të gjeni një listë të detajuar të të gjitha tregtive tuaja. Të gjitha vlerat e shfaqura janë të klasifikueshme dhe të kërkueshme.

Pas butonit blu plus, ka edhe më shumë informacion rreth kësaj tregtie, si çmimi ynë i llogaritur i tregtimit për monedhë, data e krijimit dhe, nëse është e aplikueshme, ID-ja e Tregtisë.

Bilanci ditor


Bilanci ditor shton dhe llogarit të gjitha tregtitë tuaja në një ditë të caktuar.

Kështu tregon shumën e monedhave tuaja të tregtuara deri në këtë datë, vlerën, vlerën totale, shpenzimet dhe fitimin/humbjen përfshirë. një tregues.

Këto të dhëna mund të përcaktojnë në mënyrë retrospektive stokun total të monedhave në një datë specifike në të kaluarën ose në kohën e tanishme (në krye).

Çmimet mesatare të blerjes


Faqja Blerje mesatare ju tregon nëse do të kishit një fitim (treguar nga ngjyra jeshile) ose një humbje (e treguar me të kuqe) nëse do t'i shisnit ato monedha të veçanta tani.

Kjo llogaritje përfshin vlerën mesatare të blerjes për çdo monedhë, të llogaritur dhe krahasuar me vlerën aktuale të tregut. Shembull: Nëse keni blerë 10 BTC për 1000 dollarë (100 dollarë për monedhë) 20 ditë më parë, dhe Bitcoin tani vlen 120 dollarë për monedhë (ose 1200 dollarë për 10 BTC), do të bënit një fitim prej 200 dollarë nëse shisni tani. Sidoqoftë, nëse çmimi aktual është 90 dollarë për BTC, do të humbisni 100 dollarë (1000 - 900 dollarë) nëse shisni tani.

Tani bëhet më e ndërlikuar. Le të themi se keni blerë 10 BTC për 660 dollarë. Pastaj, një javë më vonë, 5 BTC të tjera për 500 dollarë, dhe më pas keni shitur 7,5 BTC për 900 dollarë. Për sa duhet të shisni BTC-në tuaj për të bërë fitim? Kjo është arsyeja e saktë e përdorimit të kësaj tabele. Llogaritja është si më poshtë: Bli 1 (shuma BTC * çmimi i blerjes) + Bli 2 (shuma BTC * çmimi i blerjes) + ... - Shitje 1 (shuma BTC * çmimi i blerjes) - ...

Rezultati është një vlerë mesatare në dollarë për të gjithë BTC-në tuaj. Nëse çmimi aktual i shitjes është më i lartë, linja bëhet e gjelbër dhe tregon se sa fitim do të kishit duke shitur Bitcoin-et tuaja të mbetura. Në rastin tjetër, linja do të kthehet në të kuqe dhe tregon se sa do të humbisni nëse shisni gjithçka tani.

Llogaritja për të gjitha llojet e tjera të monedhave (LTC, NMC, TRC ...) funksionon në të njëjtën mënyrë.


Pse vlera ime e blerjes është negative?
Vlera juaj e blerjes mund të jetë në të vërtetë negative nëse tashmë keni bërë aq shumë fitime, saqë nuk mund të bëni më humbje. Shembull: Ju blini 1,000,000 DVC për 100 dollarë. 1 javë më vonë, 1,000,000 DVC vlen 400 dollarë. Ju po e shisni gjysmën për 200 dollarë. Ju keni bërë $100 fitim deri më tani dhe keni ende 500,000 DVC të mbetura. Në këtë rast, vlera juaj e blerjes është negative, sepse keni fituar më shumë se blerja fillestare. Edhe nëse çmimi i DVC bie në 0, nuk mund të jeni në humbje. Ju gjithmonë do të dilni me një fitim prej $100 minimale.


A janë vlerat e sakta?
Po, por vetëm nëse keni futur informacionin e saktë në faqen Enter Coins. Ne ju rekomandojmë të kontrolloni dyfish tregtitë tuaja atje, nëse të dhënat e bilancit duken të pasakta.


Çfarë tjetër shoh në këtë faqe?
Më poshtë do të gjeni një përmbledhje të të gjitha transaksioneve tuaja (të gjitha blerjet dhe shitjet e BTC), si dhe llojet e tjera të monedhave nëse keni. Vlera e blerjes është gjithmonë në hartë dhe tregon se sa fitim ose humbje keni bërë me çdo transaksion të vetëm.
Deklarata Tatimore Eksporti


CoinTracking ndihmon me kthimin vjetor të taksave të Bitcoin dhe monedhave të tjera dixhitale.

CoinTracking llogarit të gjitha transaksionet tuaja saktësisht në cent dhe i përgatit ato automatikisht sipas disa metodave si FIFO, LIFO, HIFO, AVCO, ACB...

Hapni faqen Tax-Raport dhe klikoni në butonin Hap cilësimet dhe krijoni një raport të ri tatimor.
Zgjidhni vitin tatimor dhe cilësimet e mëtejshme për eksportin si metoda, filtrat, normat tatimore, etj.
Kur të keni mbaruar, klikoni në butonin Krijoni një raport të ri tatimor tani!. Përpara se të krijoni një raport të ri, ju lutemi sigurohuni që të gjitha tregtitë tuaja janë renditur në mënyrë korrekte në CoinTracking.

Pasi raporti të jetë gati, klikoni në butonin Ngarkoni Raportin për të parë raportin e plotë duke përfshirë raportin tuaj të fitimeve kapitale, raportin e të ardhurave, raportin e donacioneve dhe dhuratave, raportin e monedhave të vjedhura dhe të humbura dhe raportin e pozicionit të mbylljes

Mjeti ynë është krijuar për t'u përshtatur me ligjet, pasqyrat financiare dhe format e vendeve të ndryshme, të tilla si fitimet kapitale, FBAR, Formulari 8949, deklarata gjermane e taksave sipas Aktit të Tatimit mbi të Ardhurat dhe shumë të tjera.
Zona e Kërkimit

CoinTracking ofron një zonë kërkimore unike globalisht me informacione të shumta rreth monedhave kripto.
Përveç analizave dhe statistikave rreth tregtimeve, fitimeve dhe monedhave, CoinTracking ofron Grafikët e Çmimeve për çmimet aktuale të tregut, tendencat dhe madje edhe parashikimet.


Statistikat e Përdoruesit


CoinTracking Statistikat e Përdoruesit përmbledhin informacionin rreth monedhave tregtare në grafikët informues.

Në ato grafika mund të identifikoni se cilat monedha tregtohen kryesisht, sa kanë mesatarisht përdoruesit e Bitcoin, çfarë vlere kanë ato monedha dhe diapazonin e fitimit ose humbjes së të gjithë përdoruesve.

Gama në të cilën jeni, është e theksuar në grafikët. Ky theksim mund të fshihet (për shembull, për një eksportim të grafikës).

Vlerat e djeshme, javës së kaluar dhe muajit të kaluar mund të aksesohen duke klikuar në legjendë.
Gjithashtu mund të aktivizoni të dhënat e historisë për çdo grafik si tabelë.

Grafikët e monedhave


Grafikët e Coin përfaqësojnë zhvillimin e çmimeve të monedhave kryesore dhe monedhave FIAT.
Nga skedat në krye të faqes, të gjitha monedhat mund të shfaqen veçmas ose së bashku në një tabelë.

Është gjithashtu e mundur të analizohet zhvillimi i çmimeve të monedhave FIAT në lidhje me çmimin e Bitcoin.

Tregtimet tuaja shfaqen si flluska në grafik. (Blerje ne ngjyre jeshile dhe shitje ne ngjyre te kuqe).
Bazuar në madhësinë dhe pozicionimin e flluskave, mund të përcaktohet vëllimi dhe çmimi juaj i blerjes ose i shitjes në lidhje me çmimin e rregullt.

Trendet e monedhave


Kjo listë Të gjitha monedhat dixhitale përfshin të gjitha 30933 monedhat kripto ekzistuese në treg dhe pasqyron çmimin aktual të tregut dhe vëllimin në BTC.

Të gjitha vlerat përditësohen çdo 5 minuta dhe monedhat e publikuara së fundmi shtohen automatikisht në listë.

Në formularin Easy Enter (në të cilin do të vijmë më vonë), të gjitha këto monedha mund të gjurmohen dhe mund të llogaritet vlera plus shpenzimet.
Çfarë është Easy Enter?

Easy Enter (Fut të gjitha Altcoins)


Easy Enter është një sistem, i cili ju lejon të monitoroni me lehtësi të gjitha Altcoin-et tuaja.
Ai përmban çmimet e të gjitha 30933 Altcoin-ve ekzistuese në treg dhe shton automatikisht altcoin të rinj.

Mund të gjeni analiza të hollësishme për të gjitha Altcoin-et tuaja në Easy Enter Statistics.
Klikoni në butonin E re për të futur monedhat tuaja.

Ndryshe nga hyrja e rregullt e tregtimeve, në Easy Enter nuk kërkohet një datë tregtimi.
Të gjitha vlerat përfaqësojnë gjithmonë gjendjen aktuale dhe nuk mund të përfaqësohen - ndryshe nga tregtitë - si një grafik historik.

Mund të vendosni opsionalisht Shpenzimet në BTC të një Altcoin, për të përcaktuar fitimin ose humbjen tuaj me këtë monedhë.
Regjistrimet e shumta të të njëjtit Altcoin do të përmblidhen automatikisht.


Statistikat e Easy Enter


Easy Enter Statistikat është një analizë e të gjitha Altcoin-ve tuaja, nën Easy Enter, të listuara.

Ju do të gjeni në këtë faqe, ndër të tjera, vlerën tuaj mesatare të blerjes për monedhë, ndryshimin e çmimit midis çmimit tuaj dhe çmimit aktual të monedhës, vlerën tuaj aktuale për Altcoin dhe (me kusht që shpenzimet në Bitcoin të jenë specifikuar në faqen Easy Enter ), fitimi ose humbja e secilës monedhë.

Mund të gjeni informacion shtesë për secilën prej 30933 monedhave ekzistuese aktualisht në faqen Coin Trends.
Karakteristikat e avancuara

Eksporti i tregtisë


Të gjitha tregtitë mund të eksportohen. Për ta bërë këtë, shkoni te faqja Enter Coins dhe kliko butonin Eksport.
Këtu mund t'i eksportoni tregtitë tuaja në Excel, CSV ose PDF dhe t'i printoni ose kopjoni ato në kujtesën e fragmenteve.
Në faqen Trade Export, ju gjithashtu mund të eksportoni të gjitha tregtitë në HTML, ose si përdorues I paketes Unlimited në JSON dhe XML.
Të dhënat e eksportit XML mund të riimportohen në çdo llogari CoinTracking nëpërmjet Importuesit XML.

Fshi Trades


Ju mund t'i fshini tregtitë tuaja gjithashtu në faqen Enter Coins. Zgjedhja e një tregtie dhe klikimi mbi Fshi, do ta heqë këtë tregti.
Mund të zgjidhni disa rreshta njëherësh (madje edhe nëpër faqe të shumta) duke përdorur SHIFT + CLICK ose CTRL + CLICK.

Pranë Tabelës së Tregtisë, ekziston mundësia për të fshirë të gjitha tregtimet nga një bursë menjëherë.
Këtu është gjithashtu e mundur të fshini të gjitha tregtitë në një periudhë të caktuar, ose të hiqni të gjitha tregtitë tuaja.
Për të fshirë tregtitë në një periudhë të caktuar kohore, së pari zgjidhni kutinë e zgjedhjes për tregtitë që dëshironi të fshini (për shembull fshini të gjitha tregtitë, ose fshini vetëm tregtimet Kraken) dhe më pas kutia e kontrollit për periudhën kohore. Zgjidhni periudhën kohore dhe klikoni në fshini tregtitë e zgjedhura.

Ndryshoni valutën


Ju mund ta ndryshoni monedhën tuaj kryesore në settings. Ju mund të zgjidhni midis 17 monedhave aktualisht FIAT.

Cakto çmimin e Bitcoin të një tjeter Exchange


Ne përdorim çmime mesatare për të gjitha llogaritjet tona. Nëse dëshironi, mund të ndryshoni kursin e këmbimit të llogarisë suaj në settings. Aktualisht, zgjedhja e çdo shkëmbimi tjetër është e mundur vetëm për EUR dhe USD. Ne ofrojmë Mesatare, Bitstamp, CampBX dhe BTC-E për USD dhe Mesatare, Bitcoin.de dhe BTC-E për EUR.

Ndryshimi i zonës kohore


Hapni settings dhe ndryshoni zonën tuaj kohore sipas vendndodhjes tuaj.

Lidhni disa llogari me njëra-tjetrën


Mund të bashkoni shumë llogari së bashku në faqen settings.
Kjo mund të jetë e dobishme nëse doni të gjurmoni llogaritë e miqve ose klubeve. Mund të kaloni me vetëm një klikim në kokë (djathtas lart të çdo faqeje) në llogarinë tuaj tjetër pa pasur nevojë të ri-identifikoheni.

arsyet për llogari të shumta:
- Pasqyrë e përmirësuar: Një llogari për investime të përhershme në monedha (d.m.th. monedha që nuk shiten me kalimin e viteve) dhe një llogari e dytë e tregtimeve ditore
- Monedhat e shumta: Një llogari për EUR dhe një për USD
- Menaxhimi i monedhave të miqve, të njohurve, klubit etj.

Fshi një llogari


Mund të fshini një llogari të tërë në faqen e cilësimeve në kutinë e djathtë. Klikoni në Fshi këtë llogari për të fshirë këtë llogari duke përfshirë të gjitha të dhënat dhe tregtimet. Llogaritë e fshira nuk mund të rikuperohen.

Pyetja ime nuk është renditur këtu


Nuk mund ta gjeni përgjigjen e pyetjes suaj në këtë dokumentacion? Nuk ka problem! Shikoni shkurtimisht FAQ nëse mund ta gjeni përgjigjen atje. Nëse jo, mund të na kontaktoni duke përdorur formularin në çdo kohë. Ne do t'u përgjigjemi të gjitha pyetjeve sa më shpejt të jetë e mundur.